Laagdrempelige thuiszorg in Bussum die een verschil maakt: een verschil voor eenzaamheid waar ouderen vaak aan lijden. Een verschil voor de overbelasting waar veel mantelzorgers tegenaan lopen. Een verschil voor allerlei soorten problemen waar ouderen en hun naasten tegenaan lopen.
Dát is het soort thuishulp dat wij verlenen. Daarvoor werken we landelijk samen met gemotiveerde, betrouwbare zorgstudenten. Jonge mensen die van betekenis willen zijn voor hun medemens.
Hoe de hulp er precies uitziet? Dat leest u hieronder. U kunt ook direct:
Zoekt u gespecialiseerde thuiszorg in Bussum, door professionele zorgverleners? Bijvoorbeeld voor terminale thuiszorg of 24-uurszorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg: Zuster Jansen.
Welke thuiszorg bieden wij in Bussum?
Als u voor ons kiest, kiest u voor particuliere thuiszorg. Dat is hulp buiten de reguliere zorg om. Voor u betekent het dat u altijd onze zorgstudenten kunt inhuren. Daar heeft u bijvoorbeeld geen Wmo-indicatie voor nodig.
Onze thuishulp is op maat. U vertelt ons over uw situatie, en waar u ondersteuning bij zou willen. Dan komen wij met een advies. Samen bepalen we hoe de zorg er uiteindelijk uit komt te zien.
Om u een idee te geven van welke vormen de zorg kan aannemen:
Extra hulp bij dementie
Krijgt u te horen dat u of uw naaste dementie heeft? Dan staat het hele leven op z’n kop. De patiënt zal in het begin merken dat hij/zij achteruitgaat, en dat is zwaar. De partner/kinderen van de patiënt zullen steeds meer mantelzorger worden.
Niemand kan dat alleen. Ondersteuning van familie, vrienden en kennis is onmisbaar. Maar zelfs mét die hulp kan de taak als mantelzorger te zwaar blijken. Dan kan extra ondersteuning door een medische student dat laatste beetje zijn wat jullie nodig hebben, om het vol te houden.
De thuiszorgstudent kan van alles doen met de dementerende oudere (gezelschap houden, wandelen, etc.). Zodat degene(n) die mantelzorg verlenen even tijd voor zichzelf heeft/hebben.
Bezoeken en gezelschap houden
Ook voor ouderen die geen Alzheimer hebben, staan onze zorgstudenten klaar. Klaar om ze te bezoeken, of dat nu thuis of in een zorginstelling is.
Wat ze dan doen tijdens die bezoekjes? Gezelschap houden, vooral. Ervoor zorgen dat de oudere zich minder alleen voelt.
Misschien gaan ze wel samen een spelletje doen of de krant lezen. Tuinieren of puzzelen. Boodschappen doen of schoonmaken. Het kan van alles zijn.
Activiteiten zoals koken
Hierboven las u het al: de variëteit aan activiteiten die onze studenten met de ouderen doen, is eindeloos.
Misschien is koken wel een grote hobby van de oudere, maar deed hij/zij dat nooit meer uit eenzaamheid. Hoe mooi is het dan om samen met de zorgstudent te koken, en daarna gezellig te eten?
Maar het kan ook een hele andere hobby zijn. Daarom vragen van tevoren naar dit soort dingen. Zodat we de hulp erop af kunnen stemmen, en een zorgstudent kunnen vinden die een goede match vormt met de oudere.
Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuishulp in Bussum? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841. Ook wanneer u in de buurt woont van Hilversum, Soest, Alkmaar, Amsterdam of Haarlem, staan we voor u klaar.
Wanneer schakelt u ons in?
U schakelt ons in wanneer u dat nodig vindt. Als cliënt zelf, omdat u zich alleen voelt of een hobby weer wilt oppikken die u alleen niet meer kunt doen, bijvoorbeeld.
Of als mantelzorger, omdat u wat meer tijd voor uzelf wilt.
De reden maakt niet veel uit: als onze zorgstudenten de ondersteuning die u vraagt kunnen bieden, gaan we graag voor u aan de slag.
Nog niet helemaal duidelijk? Hieronder geven we u nog 3 voorbeelden uit de praktijk:
Bram de Graaf nabij Station Naarden-Bussum wilde weer eens met de trein
Bram woont al lange tijd in het Centrum van Bussum. Heerlijk, want dan was hij altijd snel bij de trein; zijn rijbewijs had hij nooit gehaald. Dat gaf ook niet, want hij vond het heerlijk om met de trein te reizen. Als klein jongetje al.
In de trein observeerde hij zijn medereizigers, droomde weg bij het raam, of las in alle rust een boek. Soms maakte hij alleen al om die redenen een lange rit door het land, zonder dat hij een bestemming had.
De laatste jaren was Bram echter vergeetachtig geworden. Soms voelde hij zich gedesoriënteerd, zelfs op plekken die hij goed kende. Alzheimer was nog niet vastgesteld, maar Bram vreesde dat het een kwestie van tijd was.
Hoe dan ook: met de trein reizen kon hij niet meer alleen. De kans dat hij verdwaald zou raken, was te groot. Daarom schakelde zijn familie een zorgstudent uit Bussum in. Iemand die hun vader regelmatig meenam op de trein. Bram bepaalt dan wat ze in de trein doen: allebei in een boek duiken, kletsen, een spelletje. Het maakt niet uit, zolang Bram weer kan genieten van het spoor.
Liv Kok uit Zuid-West heeft alles voor haar man over – maar vergat zichzelf
Liv is 76, maar voelt zich nog minstens 10 jaar jonger. Ze liep iedere dag nog minstens 10 km. In tegenstelling tot haar man: die is 81, en kwam bijna zijn stoel niet meer uit. Lichamelijk is hij op na een leven lang in de bouw gewerkt te hebben.
Dat betekende dat Liv veel deed: in huis en voor haar man. Met liefde, want ze hadden al 50 jaar een goed huwelijk.
Ook zo bleef Liv actief, maar op een gegeven moment kwam het punt waarop ze haar man eigenlijk niet meer alleen kon laten. Zo kwam ze zelf ook het huis niet meer uit, hoogstens voor een snelle boodschap.
Zelf had ze het bijna niet eens door, maar ze voelde zich minder gelukkig dan voorheen. Haar kinderen zagen dat wel. En bedachten een plan: afwisselend zouden ze minstens 2x per week de zorg voor hun vader overnemen. Daarnaast schakelden ze een zorgstudent in, die óók 2x per week langskwam.
Op deze manier kan Liv nu weer haar wandelingen oppakken. Of iets anders wat ze graag wil doen. Ze heeft weer tijd voor zichzelf.
Gregory Evers uit Brediuskwartier overzag het huishouden niet
Het Brediuskwartier: een prachtige villawijk, waar Gregory misschien wel het mooiste huis heeft. Een resultaat van een leven lang ondernemen, en zijn bedrijven op het goede moment te verkopen.
Maar inmiddels woont hij er alleen: zijn kinderen zijn al lang geleden het huis uit gegaan, en zijn vrouw overleed vorig jaar.
Verhuizen? Hij denkt er niet aan. Daarvoor woont Gregory te mooi. Hij wil zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Alleen…het huishouden. Zijn vrouw hield dat altijd bij. Hijzelf zou niet weten waar hij moest beginnen.
Via De Thuiszorg Student vond hij iemand die samen met hem de schoonmaak doet. Een jonge student die net zo ondernemend is als hij vroeger. Hij geniet van dat gezelschap: de student vraagt hem de hemd van het lijf over zijn ondernemersverleden. Zo voelt Gregory zich ook weer nuttig: hij kan deze ondernemer in spe op het goede pad zetten door zijn kennis en ervaring te delen.
Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.
Wie betaalt thuiszorg in Bussum?
U kunt onze studenten voor 30 euro per uur inschakelen. Dat geldt voor de hele gemeente Bussum.
U moet er vanuit gaan dat u die kosten zelf betaalt. Want particuliere thuiszorg wordt normaal gesproken niet vergoed vanuit uw verzekering (er is immers geen officiële indicatie).
Zijn de kosten voor u een drempel? Dan kunt u die wel verlagen, op 3 manieren:
- Met een pgb. Daarmee kunt u onze zorg inkopen.
- Vergoeding voor respijtzorg (ontlasting van mantelzorgers).
- Kosten aftrekken van de belasting (bereken direct).
Veelgestelde vragen over thuiszorg in Bussum
Waar zit de thuiszorgwinkel in Bussum?
De thuiszorgwinkels in Bussum vindt u op de volgende adressen:
Meijer Orthopedie Bussum
Brinklaan 26
1404 EV Bussum
Ik wil heel graag thuis blijven wonen. Helpt Bussum mij?
Bussum is onderdeel van de gemeente Gooise Meren. En ja: deze gemeente helpt u om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Daar is de Wmo namelijk op gericht; een wet die de gemeente uitvoert.
Net als iedere gemeente, doet Gooise Meren een beroep op uw ‘zelfredzaamheid’: hebt u in Bussum familie of vrienden die u kunnen ondersteunen met mantelzorg? Kunnen zij u helpen om uw woning aan te passen?
Als dat in uw geval NIET zo is, kunt u aankloppen bij de gemeente. Dan gaat u met hen in gesprek over wat nodig en mogelijk is. Vervolgens bepaalt de gemeente hoe ze u het beste kunnen helpen.
Welke opties heb ik in Bussum qua thuiszorg?
U kunt via de gemeente hulp krijgen, bijvoorbeeld in de vorm van huishoudelijke hulp. Maar misschien hebt u behoefte aan meer dan de gemeente u kan of wil bieden. In dat geval kunt u zich wenden tot de particuliere thuiszorg.
U kunt bijvoorbeeld bij De Thuiszorg Student extra hulp inkopen van een zorgstudent. Hij of zij komt dan een afgesproken aantal uur bij u thuis langs. De ondersteuning kan bijvoorbeeld de vorm krijgen van gezelschap, samen wandelen, boodschappen doen of…? Het is zorg op maat, dus vertel ons wat u wenst. Dan zoeken wij een geschikte student.
Misschien kunt u via de gemeente een persoonsgebonden budget (pgb) krijgen. Daarmee kunt u ook onze hulp inkopen.
Ik ben mantelzorger. Kan ik dan ook bij de gemeente aankloppen voor ondersteuning in Bussum?
Ja: u kunt advies, informatie of emotionele ondersteuning van de gemeente krijgen. En in sommige gevallen: respijtzorg. Dit betekent dat iemand tijdelijk de zorg van u overneemt.
Krijgt u van de gemeente géén respijtzorg, maar wilt u dit wel? Dan kunt u dit ook bij ons inkopen.
Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Bussum?
Nee. Anders dan in de reguliere zorg, hebben wij nooit wachtlijsten. Daarbij hebben we een groot bestand van gemotiveerde studenten. We verwachten dat we snel de juiste match voor u gevonden hebben.