Thuiszorg
Voor ouderen en hulpbehoevenden is er thuiszorg. Dit is verzorging en verpleging die thuis wordt geleverd. Hiervoor kunt u bij verschillende thuiszorgorganisaties terecht. U ontvangt een vergoeding thuiszorg of koopt zelf ondersteuning in. Voor naasten is het belangrijk om te weten wat de kosten voor thuiszorg zijn en hoe u dit zo goed mogelijk regelt. Lees onderstaande informatie goed door.
De vaccinaties zijn gestart. Onze zorgstudenten doen mee aan het vaccinatieprogramma van de GGD.
Onze zorgstudenten werken Coronaproof – Lees onze corona maatregelen
Thuiszorgorganisaties: ouderen thuiszorg
Veel thuiszorgorganisaties krijgen aanvragen voor ouderen thuiszorg. Ouderen behoren tot de grootste groep die zorg en ondersteuning nodig hebben. Thuiszorgorganisaties zijn dan ook gericht op ouderen maar ook op chronisch zieken of mensen die om een andere reden (intensieve) hulp nodig hebben.
Door heel Nederland zijn thuiszorgorganisaties gevestigd. Wie bijvoorbeeld in Amsterdam woont zoekt hulp bij thuiszorgorganisaties Amsterdam of thuiszorg Amsterdam Noord. Er zijn verschillende soorten thuiszorg mogelijk:
- Thuiszorg bij dementie
- Persoonlijke verzorging
- Verpleging
- Begeleiding
- Huishoudelijke hulp
Voor volwassenen vallen veel van deze hulpmaatregelen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).
Wat doet de thuiszorg voor ouderen?
Voor ouderen is het belangrijk om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen. Veel ouderen willen dit ook en kunnen hier wel wat ondersteuning bij gebruiken. De thuiszorg voor ouderen helpt bij huishoudelijke activiteiten (schoonmaken en opruimen), boodschappen en koken, verpleging, hulp bij de persoonlijke verzorging en nog veel meer.
Kosten en vergoedingen
De kosten voor thuiszorgzijn afhankelijk van de hulpvraag. Voor 24-uurs toezicht wordt een tarief vanaf €400,- per dag gehanteerd. 24-uurs zorg is niet altijd nodig: veel ouderen kunnen zich nog prima redden. Ze hebben ‘af en toe’ thuiszorg of begeleiding nodig. Denk hierbij aan enkele uren per dag tot meerdere dagdelen per week.
De vergoeding thuiszorg is in Nederland goed geregeld. Een gedeelte van de thuiszorg wordt vanuit de zorgverzekering vergoedt. Daarnaast kunnen ouderen of hulpbehoevenden bij de gemeente terecht. In de vorm van een thuiszorgvergoeding of pgb is het mogelijk om verschillende vormen van zorg of begeleiding in te kopen.
Gezelschap en hulp bij activiteiten of hobby
Veel ouderen raken snel in een sociaal isolement. Meer dan de helft van de 65-plussers geeft aan zich eenzaam te voelen. Gezelschap lost een groot gedeelte van dit probleem op. De Thuiszorg Student koppelt een frisse en enthousiaste student aan uw (dementerende) naaste.
Deze komt langs voor een praatje, het voorlezen van de krant, een kopje thee maar ook samen een spelletje doen of een hobby uitoefenen. Er is echter nog veel meer mogelijk, afhankelijk van de activiteiten en wensen van de ouderen of die van u als naaste.
Onze studenten kunnen helpen bij het boodschappen doen, koken, de boekenkast opruimen, post sorteren maar ook bij tuinieren. Op een mooie dag maken de student en de oudere samen een ontspannen wandeling aan alles om ervoor te zorgen dat uw naaste lekker in zijn of haar vel zit. En natuurlijk zo lang mogelijk zelfstandig thuis kan blijven wonen.
De Thuiszorg Student biedt particuliere thuiszorg en kan al op korte termijn worden ingezet.
Vergoeding De Thuiszorg Student
Hoe zit het met kosten en vergoeding van de diensten van De Thuiszorg Student? Wanneer u gebruikt maakt van een van onze diensten dan kunt u dit vanuit het persoonsgebonden budget (pgb) financieren. U kunt slim omgaan met het inkopen van zorg of begeleiding: bij De Thuiszorg Student heeft u de mogelijkheid om voor twee uurtjes per week tot meerdere dagdelen gezelschap of begeleiding in te kopen.