De Thuiszorg Student verleent particuliere thuiszorg aan ouderen, ook in gemeente Hilversum. Het gaat hierbij om ‘lichte’ vormen van thuishulp. Wat wij daar precies onder verstaan, vindt u op deze pagina.
De zorg wordt uitgevoerd door gemotiveerde, betrouwbare studenten. De meeste volgen zelf een opleiding in de zorg. Door een bijbaan in de thuiszorg, bouwen ze alvast een mooie CV op.
Wilt u direct contact over uw hulpvraag? Dat kan:
Zoekt u specialistische thuiszorg in Hilversum? Bijvoorbeeld terminale thuiszorg, wijkverpleging of 24-uurszorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg: Zuster Jansen.
Welke thuiszorg bieden wij in Hilversum?
Allereerst is van belang: wij zijn een particuliere thuiszorgorganisatie. Dat betekent dat u onze hulp kunt inschakelen zónder indicatie. U bepaalt 100% zelf wanneer wij voor u in actie komen, evenals voor hoeveel uur, en hoe de zorg er precies uitziet. Uiteraard doen we dat in goed overleg.
Daarnaast gaat het om laagdrempelige thuiszorg. Vormen van ondersteuning thuis die door ongediplomeerde studenten gegeven kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn:
Ondersteuning bij dementie
Het is niet makkelijk om te leven met de ziekte van Alzheimer – of welke vorm van dementie dan ook. Dat geldt voor degene die met de aandoening kampt. Maar óók voor de naasten van hem of haar.
Er komt een punt wanneer de mantelzorg te zwaar wordt. Want hoe graag u ook voor uw naaste zorgt, u heeft ook nog (recht op) een eigen leven. Als u met dat gevoel blijft rondlopen, loopt u het risico om overbelast te raken. Wie zorgt er dan voor uw naaste?
Ondersteuning door een zorgstudent kan enorm veel verschil maken. Iemand die iedere week voor een afgesproken aantal uur de taken even van u overneemt. Om uw naaste gezelschap te houden, bijvoorbeeld. Maar de ondersteuning kan vele vormen aannemen.
Ontlasting van mantelzorgers
Niet alleen bij dementie, ook in andere situaties ontlasten onze studenten mantelzorgers graag. Bijvoorbeeld wanneer u zorgt voor iemand die bedlegerig is. Of iemand met Parkinson.
Bij ons heeft u daar geen indicatie voor nodig; geef gerust aan voor hoeveel uur per week u ondersteuning wilt. Dan stemmen we samen de hulp af.
Tip: heeft uw naaste een pgb? Dan kunt u daarmee onze hulp inkopen.
Huishoudelijke hulp
Even wekelijks het huis schoonmaken. Is dat voor u of uw naaste een lastige taak geworden? Laat het dan doen door 1 van onze zorgstudenten.
Dat levert u weer een aantal uur rust op in de week. Én natuurlijk een net, opgeruimd huis. Wat ook zorgt voor rust in het hoofd.
Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuiszorg in Hilversum? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841. Ook wanneer u in de buurt woont van Utrecht, Amsterdam of Amersfoort staan we voor u klaar.
Wanneer schakelt u ons in?
Op welke momenten schakelen anderen onze hulp in? Bijvoorbeeld in onderstaande praktijkvoorbeelden.
Blijft u twijfelen of wij uw hulpvraag kunnen beantwoorden? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Dan bespreken we het.
Suzanne Mulder uit Hilversum Noord wilde heel graag langer thuis wonen
Haar kinderen vonden haar eerst koppig. Maar Suzanne was heel duidelijk: naar een zorginstelling? Nog láng niet! Ze wilde zo lang mogelijk thuis wonen. Ook al ging lopen steeds lastiger en kon ze niet meer naar buiten zonder rollator. Ook al had ze nog maar weinig energie om zelf het huishouden te doen.
En: ook al was er net beginnende dementie bij haar vastgesteld.
Haar kinderen wilden haar wel helpen, maar zij hebben ook hun eigen leven. Ze zagen geen mogelijkheid om vaak genoeg bij hun moeder langs te gaan.
De Thuiszorg Student bleek dé (voorlopige) oplossing. Nu komt er 2x per week een medische student langs. Zij gaat samen met Suzanne wandelen en boodschappen doen, en let er goed op dat Suzanne veilig is. Daarnaast houdt ze haar thuis gezelschap en maakt ze af en toe schoon.
Suzanne weet dat er een moment komt waarop ze écht niet meer thuis kan blijven. Maar ze is gelukkig nu ze weet dat ze een stuk langer thuis kan blijven wonen dan ze vreesde.
Mark Kramer uit Hilversumse Meent durfde niet zelf met zijn rolstoel naar buiten
Nog maar een paar maanden geleden belandde Mark deels in een rolstoel; zijn knieën en heupen zijn versleten. Zonder kan hij niet meer naar buiten.
Maar naar buiten met een rolstoel… Hij had het ding redelijk onder controle, dat wel. Toch hield de angst hem tegen; de angst om te vallen, om te hard van een helling af te rijden… Hij had het zelfvertrouwen nog niet om alleen te gaan.
Een zorgstudent hielp hem over zijn angst heen. De eerste paar keren duwde hij Mark nog vooruit. Maar stukje bij beetje deed Mark steeds meer zelf. En leerde hij steeds beter hoe hij zijn rolstoel buiten veilig manoeuvreert.
Inmiddels durft hij zelf met zijn rolstoel naar buiten. Voor een rondje om. Of om boodschappen te doen. En de student? Die komt nog steeds langs. Maar nu voor de gezelligheid. Zo voelt Mark zich óók een stuk minder eenzaam dan voorheen.
Maria van Dam kende niemand in dit deel van Gooi en Vechtstreek
Maria woont haar hele leven al in Gooi en Vechtstreek. Maar nog nooit in het Hilversumse deel. Sinds enkele maanden wel; ze is verhuisd nadat haar man overleed. Zodat ze dichter bij haar kinderen woont. Zo is het voor hen makkelijker om langs te komen en hun moeder te helpen.
Haar kinderen doen hun best om zo vaak mogelijk langs te komen. Toch voelde Maria zich steeds eenzamer. Waarom? Omdat ze in haar oude dorp veel vrienden en kennissen had. Ook had ze een goede band met haar oude buren. Eigenlijk was er iedere dag wel iemand bij haar over de vloer.
Sinds haar verhuizing was dat heel anders. Bovendien duurt het bij Maria nu eenmaal een tijdje voordat ze contact maakt met mensen.
De oplossing bleek een zorgstudent te zijn, die vlakbij Maria in de buurt woont. Ze bezoekt Maria meerdere keren per week. Dan is het altijd heel gezellig. En nog mooier: de student kent veel mensen in Maria’s wijk. Ze stelt Maria dan ook aan iedereen voor. Het wordt weer steeds gezelliger bij Maria thuis.
Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.
Wie betaalt thuiszorg in Hilversum?
Onze (thuis)zorgstudenten zijn beschikbaar voor een tarief van 30 euro per uur. Dit geldt voor de hele gemeente Hilversum.
In de basis betaalt u onze hulp zelf. Want wij zijn een particuliere thuiszorgorganisatie. Het voordeel is dat u geen indicatie nodig heeft; aangezien u zelf betaalt, heeft u volledige regie.
Bovendien zijn er wel degelijk manieren om (een deel van) de kosten te dekken. Bijvoorbeeld:
- Met een pgb. Daarmee kunt u onze zorg inkopen.
- Vergoeding voor respijtzorg (ontlasting van mantelzorgers).
- Kosten aftrekken van de belasting (bereken direct).
Veelgestelde vragen over thuiszorg in Hilversum
Waar zit de thuiszorgwinkel in Hilversum, waar ik hulpmiddelen kan vinden?
In Hilversum zitten verschillende thuiszorgwinkels. Daar kunt u bijvoorbeeld krukken, een rollator en vele andere thuiszorgartikelen huren of lenen. De adressen zijn:
Meijer Orthopedie Hilversum
Gijsbrecht van Amstelstaat 258 – 260
1215 CR Hilversum
Heeft gemeente Hilversum een goed aanbod in thuiszorg?
Ja, in de hele gemeente Hilversum kunt u rekenen op goede thuiszorg. Alleen de manier waarop u toegang heeft tot die zorg verschilt:
U kunt thuiszorg via uw gemeente regelen. Óf zelf hulp regelen via een particuliere thuiszorgorganisatie.
Voor thuiszorg via uw gemeente heeft u een indicatie nodig. Bijvoorbeeld via de Wet maatschappelijke ondersteuning. In dat geval bepaalt de gemeente – aan de hand van uw zorgvraag – welke zorg u krijgt en voor hoe lang. Natuurlijk doen ze dit in goed overleg met u.
Voor particuliere thuiszorg heeft u GEEN indicatie nodig. Deze hulp kunt u nu direct regelen, op eigen initiatief. Het voordeel is dus dat u niet hoeft te wachten op een indicatie. Én dat u 100% eigen regie heeft:
U mag bij particuliere thuiszorg in Hilversum zelf weten hoeveel zorgt u inkoopt, wanneer u de zorg wilt en wélke zorg u precies krijgt.
Particuliere thuiszorg betaalt u wel zelf; normaal gesproken wordt deze hulp niet vergoed vanuit uw verzekering. Wel kunt u een pgb gebruiken om de zorg in te kopen.
Kan ik in Hilversum een pgb krijgen om particuliere thuiszorg in te kopen?
Ja, ook via gemeente Hilversum kunt u – op basis van uw hulpvraag – een pgb aanvragen. Natuurlijk bepaalt de gemeente of u het pgb ook krijgt.
Als u eenmaal een pgb heeft, kunt u dat gebruiken om zorg in te kopen waar u dat wilt. Dat brengt ook verplichtingen met zich mee: u moet goed kunnen laten zien dat u het geld goed besteed hebt. Aan een organisatie die aantoonbaar kwaliteitszorg levert.
Wilt u hulp bij uw pgb-administratie? Als u bij ons thuiszorg in Hilversum inkoopt, begeleiden we u graag hierbij.
Hoe ondersteunt gemeente Hilversum mantelzorgers?
Gemeente Hilversum zelf geeft een parkeervergunning uit aan mensen die mantelzorg ontvangen. Daarmee kunnen hun mantelzorgers maximaal 80 uur per kwartaal gratis parkeren. Meer informatie >
Verder wijst de gemeente op allerlei organisaties waar mantelzorgers kunnen aankloppen. Bijvoorbeeld voor een goed gesprek, respijtzorg, praktische hulp en meer. Meer informatie >
Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Hilversum?
Nee. Als u belt, is de kans groot dat er direct een zorgstudent voor u in actie kan komen.