Wat voor thuiszorg zoekt u in Hoofddorp? Als het om ‘lichte’ hulp en ondersteuning gaat, kunt u bij ons terecht:
Wij werken met (thuis)zorgstudenten en medische studenten, die graag ervaring in de zorg opdoen. En tegelijkertijd van betekenis willen zijn voor ouderen en hun mantelzorgers.
Hieronder vindt u meer informatie over onze laagdrempelige thuiszorg door studenten. U kunt ons ook direct uw hulpvraag bij ons neerleggen:
Zoekt u intensieve thuiszorg in Hoofddorp? Bijvoorbeeld 24-uurszorg, nachtzorg of terminale thuiszorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg: Zuster Jansen.
Welke thuiszorg bieden wij in Hoofddorp?
Wij bieden zogenaamde laagdrempelige thuiszorg. Bedoeld om iets te doen aan de problemen die ouderen plagen op hogere leeftijd. Denk aan eenzaamheid en depressie. Of om ervoor te zorgen dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen.
Daarnaast kunnen onze zorgstudenten mantelzorgers ontlasten, die overbelast dreigen te raken.
Hoe de zorg er precies uitziet? Dat bepalen we in goed overleg. Het kan van alles zijn. Hieronder geven we enkele veelvoorkomende hulpvormen:
Activiteiten met ouderen
Er zijn allerlei activiteiten die onze studenten met ouderen kunnen doen in Hoofddorp. Het is immers een mooie stad, zowel qua cultuur als natuur.
Zo kunnen onze studenten ouderen mee naar buiten nemen om te wandelen of fietsen. Of om samen boodschappen te doen.
Maar binnen zijn er ook mogelijkheden: gewoon praten, koken, een spelletje doen, noem maar op.
Een mooie manier om iets te doen aan eenzaamheid, én tegelijkertijd ouderen meer te laten bewegen. Dat heeft gunstige invloed op zowel het geestelijke als lichamelijke welzijn.
Huishoudelijke hulp
Het huishouden doen gaat niet meer zo gemakkelijk op latere leeftijd. Misschien omdat het lichamelijk wat minder is. Of omdat de oudere er geen zin meer in heeft, bijvoorbeeld door eenzaamheid.
Dan is het heel fijn als een thuiszorgstudent minimaal 1 keer per week langskomt om schoon te maken en op te ruimen. Dat zorgt ook voor rust in het hoofd.
Bovendien is het ook gewoon gezellig: tijdens het huishouden kunnen de student en oudere kletsen over van alles en nog wat.
Bezoeken (thuis of in een zorginstelling)
Eenzaamheid is een groot, landelijk maatschappelijk probleem. Het zorgt voor veel somberheid bij ouderen. Die soms zelfs omslaat in een depressie.
Oorzaak: steeds meer mensen vallen weg door overlijden. Soms zijn ouderen ook op latere leeftijd verhuisd, waardoor ze de buurt niet goed kennen. Terwijl de kinderen van deze ouderen vaak niet (vaak genoeg) langskomen.
Een zorgstudent biedt uitkomst. Als die regelmatig langskomt om de oudere gezelschap te houden, scheelt dat een slok op een borrel. Wij zijn ouderen echt weer opleven dankzij de band die ze met 1 van onze medewerkers opbouwen. Dat is ook een gevolg van de zorgvuldige selectie: wij maken altijd een goede match tussen de oudere en de student.
De bezoeken kunnen thuis óf in een zorginstelling zijn.
Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuiszorg in Hoofddorp? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841. Ook wanneer u in de buurt woont van Amstelveen, Amsterdam , Haarlem of Alkmaar, staan we voor u klaar.
Wanneer schakelt u ons in?
Heeft u nog geen goed beeld van wanneer u bij ons kunt aankloppen? Dan geven we hieronder graag enkele voorbeeldsituaties.
Twijfelt u daarna nog steeds? Schroom dan niet en bel ons gerust. Leg uw situatie aan ons voor. Dan zorgen wij voor een oplossing op maat.
Wim Hendriks wilde graag weer eens naar De Heimanshof
Wim herinnert zich nog levendig toen De Heimanshof geopend werd in 1975. Sinds die dag bezocht hij de wildeplantentuin minstens 1 keer per week.
Tot 2 jaar geleden, toen hij viel en zijn heup bijna brak. Sindsdien was hij bang om alleen het huis uit te gaan. Daarmee viel een belangrijk stukje levensgeluk weg voor Wim: het ervaren van de heemtuin in zijn eigen Hoofddorp.
Gelukkig vond hij een oplossing: van De Thuiszorg Student komt er iedere week een student langs, die hem meeneemt naar De Heimanshof. Ook nog eens iemand die soms meer weet van de wilde planten dan Wim zelf. Voor Wim maakt het alle verschil.
Linda Dekker wilde leren videobellen
Linda woont op grote afstand van haar kinderen en kleinkinderen. Zeker sinds haar man overleed, voelde ze het gemis van familie in haar nabijheid.
Eindelijk nam ze het besluit: ze wilde leren hoe videobellen werkt. Een grote stap voor haar, want tot dat moment had ze nog nooit iets op internet gedaan. Wie kon haar helpen?
Het antwoord: een zorgstudent van De Thuiszorg Student. Iemand die alle tijd voor haar nam. Ja, het duurde een aantal sessies. Maar nu kan Linda zelfstandig videobellen met haar kleinkinderen.
En die student? Die komt nog steeds langs. Maar nu vooral voor de gezelligheid. Ook dat helpt tegen Linda’s eenzaamheid.
Daan Timmermans bespreekt graag het nieuws met anderen
Daan interesseert zich al zijn hele leven voor de gebeurtenissen in de wereld. Hij leest al sinds zijn tienerjaren minstens 2 kranten per dag.
Zo vormde hij een mening over ‘alles’. En ging daarover graag in discussie met anderen: zijn ouders, broers en zussen, vrienden, etc.
Maar de laatste jaren zijn veel mensen om hem heen overleden. Of ze wonen te ver van hem weg. De kranten leest hij nog steeds. Maar hij beleefde er steeds minder plezier aan, omdat hij er met niemand over kon praten.
Via De Thuiszorg Student vond hij iemand die net zo begaan is met de wereld als hij. Die komt meerdere keren per week langs om het nieuws door te nemen. Het voelt voor Daan weer bijna zoals voorheen.
Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.
Wie betaalt thuiszorg in Hoofddorp?
Onze (medische) zorgstudenten huurt u in voor 30 euro per uur. Het maakt niet uit waar u precies woont in Hoofddorp. Deze kosten betaalt u in principe zelf:
Reguliere thuiszorg wordt op indicatie vergoed. Bijvoorbeeld vanuit de Wmo of Wlz.
Maar onze thuiszorg is particulier. Dat betekent dat u geen indicatie nodig heeft om de zorg in te kopen. Het nadeel daarvan is dus, dat u deze zelf moet betalen. Maar niet altijd:
Onze hulp kan ingekocht worden met een pgb. Dus heeft degene die hulp nodig heeft dat? Dan kan het minstens een deel van de kosten dekken.
Daarnaast zijn er verzekeraars die respijtzorg vergoeden, om overbelasting bij mantelzorgers te voorkomen. Informeer hiernaar!
Tot slot springt de Belastingdienst soms ook bij: onder de noemer ‘Extra gezinshulp aan huis’ kunt u vaak geld waarmee u particuliere thuiszorg inkoopt, terugvragen. Bereken direct.
Veelgestelde vragen over thuiszorg in Hoofddorp
Waar zit de thuiszorgwinkel in Hoofddorp?
In Hoofddorp zitten verschillende thuiszorgwinkels. De adressen zijn:
Medipoint-winkel
Raadhuisplein 300
2132 TZ, Hoofddorp
Hoe kan ik in Hoofddorp zelfstandig blijven wonen?
Hoofddorp is onderdeel van de gemeente Haarlemmermeer. Deze gemeente ondersteunt u om thuis te kunnen blijven wonen.
Bijvoorbeeld door u te helpen met woningaanpassingen. Denk aan een aangepaste keuken, een traplift of aanbouw.
Maar wie weet heeft u voldoende aan hulpmiddelen, zoals een scootmobiel.
Of natuurlijk door u een indicatie te geven voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp.
Samen met een gemeentemedewerker kunt u kijken wat er voor u mogelijk is in Hoofddorp. Maar u kunt ook zélf ondersteuning inkopen, bij een particuliere thuiszorgorganisatie zoals De Thuiszorg Student.
Krijg ik in Hoofddorp mantelzorgondersteuning?
Binnen de gemeente waar Hoofddorp onderdeel van is – Haarlemmermeer – heeft u recht op de mantelzorgwaardering. Dit is een jaarlijks geldbedrag.
Hiervoor moet u wel geregistreerd staan: dat doet u op de website van Mantelzorg & Meer.
Daarnaast organiseert de gemeente activiteiten: om u te verwennen, maar ook om creatief bezig te zijn.
Bij Mantelzorg & Meer kunt u uiteraard ook terecht voor vragen, hulp en een luisterend oor.
Hoe koop ik jullie ondersteuning in in Hoofddorp?
Als u in Hoofddorp ondersteuning wilt van 1 van onze zorgstudenten, kunt u direct bellen. U betaalt de zorg immers zelf, dus u bepaalt hoe lang u hulp krijgt, en welke hulp precies.
Kunt u via gemeente Haarlemmermeer een pgb krijgen? Dan kunt u met dit geldbedrag ook onze hulp inkopen. Daar stelt de gemeente wel voorwaarden aan: zo moet u een administratie bijhouden. En bewijzen dat de kwaliteit van onze hulp hoog genoeg is.
Wanneer u onze hulp inkoopt met een pgb, kunnen wij u daarbij begeleiden.
Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Hoofddorp?
Nee. Er is altijd wel een zorgstudent beschikbaar voor nieuwe cliënten.